SYMPOSIUM: Abortus (Provocatus)

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Educacie
Datum en tijd
15 mei 2024 13:00 - 17:00
Locatie
Maaszaal

SYMPOSIUM: Abortus (Provocatus)

SYMPOSIUM ABORTUS PROVOCATUS

Bij ons in de praktijk zien we voornamelijk dames die ‘happy’ zijn met hun zwangerschap en nieuwe baby. Helaas is dit niet voor iedereen zo. Er kan de behoefte zijn om de zwangerschap af te breken, dit omdat de komst van een nieuw kindje niet mogelijk of gewenst is, de zwangerschap gerelateerd staat aan een negatieve ervaring of wat voor reden dan ook. Ook kan het voorkomen dat het ongeboren kindje vervelende afwijkingen en/of beperkingen heeft, waardoor de ouders besluiten de zwangerschap vroegtijdig af te breken. In Nederland kan zwangerschapsbeëindiging, ofwel abortus provocatus, plaatsvinden tot 24 weken.

Wij, als (toekomstig) verloskundigen, zullen in onze stages en werkvelden te maken krijgen met vrouwen die kiezen voor abortus provocatus. Het is belangrijk dat wij weten hoe wij hiermee om moeten gaan en wij de zwangere vrouw en haar partner hierin ondersteunen.  Om die reden staat er een symposium op woensdag 15 maart van 13:00-17:00 voor jullie gepland. Tijdens dit symposium komen er diverse gastsprekers: Miriam van Kreij (oprichter Miskraambegeleiding Nederland), abortusarts en/of verpleegkundige uit de abortuskliniek en een ervaringsdeskundige van belangenorganisatie Avahelpt. Tussendoor zal er een pauze plaatsvinden met drinken en lekkers (want vier uur lang luisteren, is wel een beetje veel).

Je krijgt na deelname 4 punten voor categorie 1 of 4 van het kwaliteitsregister én je zal na dit symposium je kennis over abortus provocatus flink uitgebreid hebben! Mis het dus niet en meld je snel aan. Tot dan!

Liefs,

De Educacie

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren