HISTORIE

Waar het begon

De studievereniging Carmentis is in 2004-2005 opgericht door studenten, toen studerende aan de Stichting Rotterdamse Opleiding voor Verloskundige (SROV). De opleiding zat gevestigd in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De studievereniging bestond destijds uit studenten uit alle jaren, meestal twee of drie per studiejaar.

De vereniging is 'officieel' geworden door het opstellen van notariële statuten. Al snel werden er serieuze overleggen, met toen het Management Team, gevoerd.  Eenmaal per maand op maandagochtend werd er vergaderd en werden alle inkomende stukken vanuit de studenten besproken. Al snel werd de rol van de studievereniging serieus genomen en voelde wij ons als studenten ook zeer betrokken bij verschillende beslissingen. 

Naast het serieuze aspect was er natuurlijk ook altijd ruimte voor een feestje! In de organisatie en uitvoering hiervan had Carmentis dan ook altijd een actieve rol. Ook de introductiekampen werden altijd met veel plezier en motivatie georganiseerd. 

Voor mij, als oud-docent, dan ook ontzettend leuk om te zien dat deze vereniging zo actief is gebleven en een goed geaccepteerde positie heeft binnen de opleiding!

Linda van den Berg

oud Carmentis bestuurslid

Onze sponsoren