GASTLES: Transzwangerschappen

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
16 feb. 2024 13:00 - 15:00
Locatie
Rochussenstraat

GASTLES TRANSZWANGERSCHAPPEN

Trans mannen en non binaire mensen die met een vagina en baarmoeder geboren zijn kunnen, zolang deze organen (nog) aanwezig zijn, ook zwanger worden. Dit kan heel gewenst zijn, maar toch kunnen deze mensen hier ook moeite mee hebben. Een zwangerschap wordt immers vaak als iets 'vrouwelijks' beschouwd. 

Het is dan ook belangrijk dat wij als verloskundigen hier een open blik op hebben en wij onze zwangeren accepteren zoals ze zijn. Ook is het van belang dat wij weten hoe we zwangere transgender mensen kunnen begeleiden, zeker gezien er een hoop emoties en gedachten kunnen spelen in deze periode. Bij de zwangere zelf, bij diens omgeving maar ook bij jou als verloskundige. 

Daarom staat er een gastles over transgender zwangeren voor jullie klaar. Deze wordt gegeven door onze tweedejaars verloskundestudent Ruben, een trans man en vader van twee kinderen die hij zelf gedragen heeft. 

De gastles zal plaatsvinden op vrijdag 16 februari op de Rochussenstraat in RS.01.220. Hij zal duren van 13:00-15:00 en er is plek voor 30 studenten. Voor de gastles krijg je 2 punten voor categorie 2 of 4 van het kwaliteitsregister.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren